Gazeta Sporturilor

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Politia recomanda prezervativele cu striatii si lanturile pe timpul iernii

Noua ordonanta de urgenta prin care se modifica prevederile Codului Rutier contine obligativitatea purtarii de prezervative de iarna, cu striatii, de catre toti cetatenii romani care apeleaza la cauciuce.

Prevederea este menita sa duca la evitarea derapajelor sexuale, carora le pot cadea victima soferii in conditii de drum alunecos. Conducatorilor auto li se recomanda de asemenea sa nu plece la drum de seara fara a lua cu ei un dar mai mare decat de obicei, sa nu le lipseasca lopata din portbagaj si sa foloseasca material antiderapant, precum nisipul, sau sarea grunjoasa.

"Soferii romani nu trebuie sa mai puna botul la poezii de genul Strani Amori si sa se proteje in conditii periculoase. Personal, eu recomand si folosesc lanturile, mai ales atunci cand dau de o bucata mai dificila pe drum", sustine Christian Ciocan.

Conducerea Politiei Romane sustine ca pentru un control cat mai bun, mai ales la viteza mare, lanturile se impun. Folosirea acestora nu trebuie insa sa duca la abuzuri, pentru ca pot produce dause serioase, mai ales pe curbe deosebit de periculoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu